TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

15.000 Ft felett, rendelésedet INGYEN kiszállítjuk!

Cikkeink

Zsinórjelölő filc az eredményes horgászatokhoz!

coldfish.hu
2021.05.05 09:19
Zsinórjelölő filc az eredményes horgászatokhoz!

Ha horgászni megyünk és eredményes horgászatban bizakodunk akkor fontos szempont, hogy pontosan az etetést tudjuk meghorgászni. Azokon a horgász vizeken ahol nincs megengedve a behúzás és csónakázás, elengedhetetlen kellék a zsinórjelölő filc bármilyen horgászmódszerről legyen szó.

Na de miért is ?

Horgászataink során, nagyon sok horgász vizen előfordulhat, hogy (mint már említettük) nincs lehetőség arra, hogy etetőhajóval, csónakkal behúzzuk a szerelékünket és így az etetőanyag közvetlen közelében helyezkedjen el a felkínált horogcsalink. Ilyenkor szerencsénk van, ha sikerül olyan helyet találnunk ahol számunkra kényelmes dobótávolságra sziget, nádas található hiszen az egy nagyon jó támpont lehet az etetés kialakításához, és a szerelékünk bedobásához. Ha nincs szerencsénk és semmilyen támpont nincs elérhető közelségben, akkor jól jön ha előtudjuk venni szerelékes ládánkból, táskánkból a zsinorjelölő filcet. 

 

Mi is az a zsinórjelölő filc pontosan és hogyan kell használni?

A zsinórjelölő filc a horgász zsinóron a dobástávolság megjelölésére szolgál. Használatával mindig pontosan az etetésre tudunk horgászni.
Az etetésre használt boton és orsón kezdjük a műveletet, mégpedig azzal, hogy kimérjük a meghorgászandó távolságot. Ezt legegyszerűbben úgy tudjuk megcsinálni, hogy két leszúrót egymástól 10 méter távolságra leszúrúnk és annyiszor vesszük rajtuk körbe a zsinórt ahányszor 10 méter távolságra szeretnénk horgászni majd ha ezzel megvagyunk, akkor a zsinórt beakasztjuk az orsó dobján található zsinórklipszbe.  Ugyanezzel a módszerrel, ugyanezt a távot kimérjük a horgászbotokkal is. 

Szembe a túlparton kinézünk egy fát, vagy bármilyen más támpontot és annak irányába elkezdjük az etetést. A horgászbotokat az etetésnél kinézett támpont irányába dobjuk, és mivel a távot már kimértük, bátran dobhatunk mert a klipsznél megakad majd a zsinór, így a szerelékünk pontosan az etetés környékét fogja megtalálni. 
Ha ezzel megvagyunk akkor a zsinórt a zsinórjelölő filccel az orsó előtt megjelöljük 30 - 60 cm hosszban, majd rövid ideig várunk amíg megszárad. Kiakasztjuk a zsinórt a klipszből, mivel egy jó hal tudna bonyodalmat okozni, ha ezt nem tesszük meg.
A következő dobásoknál túl kell dobni a jelölésen, majd a zsinórt a jelölésig behúzni és újra "klipszelni" , ekkor pontosan a kívánt távolságban horgászunk.


A jelölést időnként, ahogy kopik, meg kell ismételni. Nem csak a matchbotos horgászatoknál vehetjük hasznát, hanem a feeder, bolognai, fenekező, vagy bojlis horgászatoknál is. 

Mennyibe kerül a filc?

A www.coldfish.hu webáruházunkban 3290 Ft-os áron kapható! Igen, elsőre kicsit soknak tűnhet, DE: Nagy előnyük, hogy évek alatt sem fogynak el és ha a kupakot mindig visszatesszük, nem szárad be, gyakorlatilag csak elveszíteni lehet.  

Webáruházunkban 3 színben kapható, 1-3 munkanapos szállítással: https://coldfish.hu/spl/310439/Etetes-kellekei 

Reméljük, hogy cikkünkkel segíteni tudtunk abban, hogy minden kedves vásárlónk büszkélkedeni tudjon a nagyobbnál nagyobb fogásokkal!

Eredményes horgászatot kíván a ColdFish.hu horgász webáruház csapata! Görbüljön!